ČLÁNOK / O mne

Moje skúsenosti s modernou medicínou a lekármi:

Ako 6-ročnej mi vyoperovali krčné mandle. Následky na celý život.

V 12-tich rokoch som si pri lyžovaní zlomila nohu tesne nad členkom. Po 2 týždňoch RTG snímok ukázal, že pri sadrovaní bolo treba napraviť kosti, lebo došlo k posunutiu oboch. Roky som krívala, ešte aj dnes sa mi stane, že dopadám na túto nohu a turistike sa nemôžem venovať. 

Môj prvý pôrod: rodila som 18 hod - čo na prvorodičku nie je zvláštne. Ibaže si lekári "nevšimli", že dieťa sa mi zaseklo v panve, po pôrode neplakalo, museli ho kriesiť..Po 2 dňoch mi oznámili, že bude asi mentálne postihnuté, lebo došlo k nedokysličeniu mozgu. Našťastie sa mýlili!

Na druhý pôrod som sa "pre istotu" lepšie prirpavila. A čo sa nestalo? Keď som si ľahla na pôrodný stôl, lekár bol práve v bufete na káve! Keď pôrodná asistentka videla, že nemôžme čakať ani chvíľu, a  keď zistila, že som už druhorodička s absolvovanou psycho-fyzickou prípravou na pôrod od 2.mesiaca tehotenstva, odrodili sme bez lekára!  

Keď mal môj druhý syn 2 roky, dostal vysokú teplotu. Bolo to v lete, na pohotovosti mu predpísali Penicilín a nepovedali mi, že sa môže stať, že liek nemusí účinkovať. Synovi teplota klesla iba po studených zábaloch, ale to som robila už 2 dni. Malý stále spal, nechcel piť, nosila som ho na rukách, aby nedostal zápal pľúc. Keď som zúfalá a v strachu, že sa niečo stane prišla k detskej lekárke, tá na mňa nakričala, prečo som neprišla skôr!!! Moja dôvera v medicínu v tej chvíli zmizla. 

V roku 2004 môj mladší syn, vtedy 14-ročný, začal mať problémy s trávením: ťažké trávenie, kyselina, nechutenstvo striedajúce  sa s pahltnosťou, bolesti  žalúdka, častá stolica, únava. Zmeny nálad, podráždenosť, apatia a výbušnosť boli pripisované puberte. Až stav v škole, kedy takmer omdlel, odštartovali vyšetrenia, ktoré potvrdili prítomnosť Helicobactera P. a poukazovali na nesprávnu funkciu pankreasu.

Keďže môj svokor trpel na Diabetes I. - detská cukrovka - od 17 rokov si pichal inzulín - u syna  bolo veľké riziko vypuknutia tohto neliečiteľného ochorenia. Viackrát som zažila situácie, keď mal svokor hypoglykemickú kómu alebo hyperglykémiu. Keď som si predstavila, že môj syn by mal žiť takýto život...asi sa mi vtedy zrútil svet. Nechcela som to pripustiť!!! Odmietla som "perspektívu" klasickej medicíny. Rozhodla som sa spraviť všetko, čo len bude možné, aby tá choroba u syna neprepukla. Už z mojich vtedajších skúseností som vedela, nielen verila, že v živote platí:

" Klop a bude Ti otvorené. Hľadaj a nájdeš. Pomôž si a aj Boh Ti pomôže. "

Začala som hľadať. Inú liečbu, ktorá zaženie nebezpečenstvo. Našla som. Nie hneď, ale nakoniec som našla. Kombináciu prírodných olejov zo Slovinska a čínskej liečivej huby. Už po 2 týždňoch užívania preparátov  a zásadnej úpravy stravy sa synovi zlepšil stav. Sám cítil, že mu je nielen lepšie, ľahšie na žalúdku, ale cítil sa silnější a pokojnejší. Zrazu už nevidel svet v zlých farbách. Trpezlivo nosil do školy namiesto klasickej desiatej zeleninové rizoto. Aj keď budil pozornosť aj posmech spolužiakov, vydržal to. Spolu sme sa naučili inak sa stravovať. Po 2 mesiacoch mu ustúpili všetky problémy. Dnes vie, kde má jeho telo limity. A tiež to, že ak chce byť zdravý a svoje telo rozvíjať pravidelným posilovaním, musí tieto svoje limity rešpektovať.

V tom období som si nahmatala na prsníku hrčku. Išla som sa vyšetrenie. Chceli mi robiť biopsiu....a....mala som viac zdravotných ťažkostí už z detstva a nie dobré skúsenosti s lekármi. Uvedomila som si,  že ak chcem byť zdravá, musím úplne  prebrať zodpovednosť za svoje telo. Rozhodla som sa urobiť všetko pre to, aby som našla INÉ spôsoby liečby. 

Moje putovanie za zdravím ma vďaka môjmu priateľovi ( dnes anželovi) zaviedlo za hranice.  Osvojila som si metódu termoregulácie tela zo Slovinska. V Číne som sa presvedčila o pozitívnom vplyve energeticky  a chuťovo vyváženej stravy na fungovanie tela. Z Ruska dostávam materiály pre štúdium nových poznatkov o alternatívnych postupoch. Každým dňom sa utvrdzujem v tom,  že telo je úžasný systém, ktorý sa neustále snaží dobre fungovať a ak sa rešpektujú zákonitosti tela a priorita systémových súvislostí v tele, telo aktivuje svoje  regeneračné a revitalizačné schopnosti a DOKÁŽE sa UZDRAVIŤ!

Poradenstvu pre zdravie sa oficiálne venujem od roku 2007. Nemôžem sa "pochváliť" žiadnym mojim predkom, ktorý by sa venoval liečiteľstvu alebo bylinkárstvu. Myslím si ale, že gény mojich rodičov a prarodičov majú vplyv na to, čo robím:

Babička sa starala o osamotených a bezvládnych ľudí v dedine ( pritom do práce normálne chodila a nič za to nedostávala). I keď sami žili v chudobe, pre žobrákov a tulákov sa v jej dome vždy niečo našlo. Dedko sa dožil 82 rokov a nemal zdravotnú kartu! Bol to veľmi čestný človek s dobrým srdcom. Mama je priam predurčená na učiteľstvo ( doteraz ju navštevujú bývalí žiaci, a to už sa blíži k 70.-ke). Po nej som získala schopnosť jednoducho a zrozumiteľne vysvetľovať. (Dúfam, že to na mojich textoch je vidieť). Otec si vždy dával pozor na stravu, líniu, dobrý zdravotný stav. Preferoval skôr jednoduché a skromné jedlá. A druhá babka - bola výborná kuchárka - po nej mám vzťah ku vareniu.  

Ochorenie môjho syna ma naučilo, že zdravie sa dá nájsť aj inde, ako u "malých bohov v bielych plášťoch". Moja choroba mi dala možnosť naučiť sa INAK žiť. Vďaka nej som sa spriatelila so svojím telom a našla  cestu sama  k sebe. Na púti za zdravím som objavila malé tajomstvá ako "opraviť pokazené v tele". O svoje poznanie som sa rozhodla podeliť  s tými, ktorí hľadajú  prírodný spôsob uzdravenia sa.  

KONTAKT

0918 986 932

info@planeta-zdravia.sk

Adresa:

Mostová 17, budova AMFORAS – vchod
z pravej strany
92701 Šaľa

Obchodné meno: Ing. Ľubica Melnikov
Sídlo: 925 83 Žihárec 700
IČO: 40 56 41 93
DIČ: 1030089907
IČ DPH: SK1030089907
zapísané na Obvodnom úrade v Galante,
pod č. ŽO-2003/01314-2
a č. OŽP-B/2007/06633-2(-3-4)

Orgány dozoru:
Inšpektorát SOI pre Nitriansky kraj
Staničná 9, P. O. BOX 49A,
950 50 Nitra 1

TU MI MÔŽETE NAPÍSAŤ

Odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním osobných údajov.

Captcha
Ľubica Melnikov
Ľubica Melnikov