BLOG / Lymfatický systém a koža

Lymfatický systém je najmenej prebádaným systémov ľudského tela. Nielen medicína, ale ani väčšina alternatívnych  prístupov  liečby nedokáže ciele ovplyvniť lymfatický systém.

Koža človeka je najväčším orgánom v tele. Okrem ochrannej funkcie je  jej najdôležitejšou úlohou udržiavanie normálnej teploty celého tela. K tomu jej slúži lymfatický systém. 

Plynulý tok lymfy v rukách a nohách je podmienkou pre správny metabolizmus vo svaloch, väzivovom tkanive a kľboch. Zvýšená telesná teplota na jednom alebo viacerých  miestach znamená zároveň aj zvýšenú teplotu lymfy. Nízka telesná teplota na jednom alebo viacerých miestach znamená ochladnie lymfy v koži, čo má vplyv na celkovú slabú funkciu kože a následne prehrievanie vnútra tela ( telo sa v prvom rade chladí cez kožu). Zvýšená teplota lymfy je znak prekyslenia tela, slabej činnosti pečene a prehriatia kože. Znížená teploty lymfy znamená ochladenie jedného alebo viacerých orgánov v tele, čo sa prejavuje v nízkych teplotách jedného alebo viacerých čatí kože a zmenách na nej. Zmeny v teplote koži, jej farbe, elasticite, vlhkosti/suchosti, alergiách, ekzémoch je znak poškodenia vrstiev kože a tým aj súvisiacim cievnym/kapilárnym systémom jednotlivých vrstiev kože.

Prekyslený lymfný systém signalizuje poruchu tráviaceho systému, pečene, ľadvín a tým aj nadmernú činnosť nadľadvinovej žľazy.  Lymfa je tekutá časť krvi v lymfnom systéme, ktorú telo využíva na chladenie a ohrievanie. Pre chladenie používa telo lymfu pri prietoku z krvi  späť do medzibunkového priestoru ( krajným príkladom je acsites – hromadenie vody v brušnej  dutine). Pre ohrev používa telo tok lymfy do krvi ( hlavne v podkľúčnej artérii). Preto platí pravidlo: pri zužovaní žíl lymfa sa vlieva do krvného riečišťa, pri rozširovní žíl prechádza lymfa naspäť do medzibunkovej tekutiny. Spomalenie krvi v žilách znamená tiež spomalenie lymfy, preto je lymfa viazaná na žilový systém, teda na systém, ktorým sa telo čistí. To znamená, že lymfa tečie opačným smerom ako arteriálny systém. Práve od fyzikálnych vlastností tohto systému je závislá cirkulácia krvi v celom tele. Preto Ľudia, ktorí majú problém s vnútornými křčovými žilami v nohách majú zároveň nohy opuchnuté ( naliate blokovanou lymfou). 

Prehriatie určitého orgánu znamená aj prehriatie  a spomalenie lymfy, zároveň rozšírenie žíl a zúženie artérií  v tomto orgáne. Práve preto je dôležité vedieť, že lymfný systém je zdpovedný za prehrievanie artérií v danom orgáne. Keď lymfa nemôže  ochladiť orgán, oslabuje sa jeho činnosť. To je jedna z príčin všetkých ochorení a hlavným mechanizmom pre vznik rakoviny. 

Natieraním kože celého tela emulziou Limfol ( zn. Planet zdravja) sa zabezpečí správny prietok lymfy do krvi a tým sa predíde lymfným a venóznym blokáciám. Ak je lymfa  príliš teplá, je cikrulácia krvi taká slabá, že orgán nedostáva dostatočnú výživu. Zabrániť tomu môžme ochladením tela, správnou stravou a ochladením krvi. Iba vtedy sa krv ochladí a tým aj lymfa, ktorá je prehriata a plná odpadu a prehriatych hormónov. Prehriate hormóny nie sú viac nosičmi informácií, nie sú viac aktívne, stávajú sa odpadom, preto nastane úplný zmätok v tele. Pri klasickom vyšetrení hormónov v krvi nie je možné určiť ich aktívnosť ale iba ich  prítomnosť.   Takto ich prítomnosť v krvi neznačí aj správnu činnosť žliaz. 

Koža, ktorá je natieraná 2x denne Limfol-om,  dostane ružovú farbu, má normálnu teplotu, dochádza k relaxu celého tela. Elastin v koži sa začne obnovovať už po druhom nanesení.  V dôsledku zlepšenej cirkulácie lymfy a krvi v koži dochdáza k revitalizácii celého lymfného systému, regenerácii lymf. uzlín, posilneniu schopnosti tela zbaviť sa nadbytočnej vody ( rýchla strata telesnej hmotnosti  pri značnej nadváhe )  a správnemu toku lymfy vo všetkých orgánoch. Plynulý tok lymfy v každom orgáne determinuje jeho prekrvenie a tým jeho činnosť. Bez normalizácie toku lymfy v každom orgáne nie je možné znormalizovať jeho činnosť.

 

KONTAKT

0918 986 932

info@planeta-zdravia.sk

Adresa:

Mostová 17, budova AMFORAS – vchod
z pravej strany
92701 Šaľa

Obchodné meno: Ing. Ľubica Melnikov
Sídlo: 925 83 Žihárec 700
IČO: 40 56 41 93
DIČ: 1030089907
IČ DPH: SK1030089907
zapísané na Obvodnom úrade v Galante,
pod č. ŽO-2003/01314-2
a č. OŽP-B/2007/06633-2(-3-4)

Orgány dozoru:
Inšpektorát SOI pre Nitriansky kraj
Staničná 9, P. O. BOX 49A,
950 50 Nitra 1

TU MI MÔŽETE NAPÍSAŤ

Odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním osobných údajov.

Captcha
Ľubica Melnikov
Ľubica Melnikov