ČLÁNOK / Helicobacter a zápal žalúdka

Medzi časté prejavy  tráviacich problémov patria bolesti v oblasti žalúdka, spomalené trávenie alebo bolesť po zjedení niektorých jedál. V niektorých prípadoch sa zistí, že v žalúdku je premnožená baktéria Helicobacter pylori. Jé malo známe,  že nejde o nákazu alebo infekciu, lebo Helic.p. je baktéria, ktorá je prítomná aj v žalúdku zdravého človeka a je potrebná na natrávenie niektorých zložiek potravy. 

Jej premnoženie lekár štandartdne rieši trojkombináciou antibiotík (ďalej len ATB). Ale ako pri iných ochoreniach, ani pri tomto probléme medicína nezisťuje, prečo došlo k  prmenoženiu tejto baktériezisťovanie a odstránenie.  Preto po určitom čase, kedy doznejú účinky ATB, baktéria sa znovu premnoží. Následne sa tento problém znova objavuje a stáva sa chronickým ochorením. Medzitým ale vedľajšie účinky ATB spôsobili ďalšie poruchy (narušenie mikroflóry hrubého čreva, záťaž pečene, ľadvín...). A chorý je po roku tejto liečby slabší a viac ubolený, ako pri prvej návšteve u lekára.

Riešením je odstrániť príčinu, ktorá vytvorila veľmi dobré podmienky pre množenie baktérií v žalúdku. Všetko v tejto dimenzii chce žiť, preto sa nehodno čudovať, že ak majú baktérie veľmi dobré podmienky pre svoj život, tak sa množia a množia. Použitie ATB je voči živým organizmom  v princípe agresia, ktorá plodí ďalšiu agresiu – preto dochádza k recidíve (návratu) ochorenia, ale už s ťažším priebehom.

Vziať baktériám dobré podmienky pre množenie znamená upraviť teplotu a kyslosť žalúdočnej kyseliny do normálu. Medicína vie, aká je normálna kyslosť žal.kyseliny, ale pri bežných ochoreniach sa tento parameter nemeria. Aj keby sa meral, lieky nevedia poruchu tvorby žalúdočnej kyseliny napraviť. Vedia iba umelo ( chemicky ) vyrovnať – napr. antacídami ( liekymi znižujúcimi kyslosť  žal.kyseliny).

Napraviť množstvo, kyslosť a teplotu žalúdočnej kyseliny znamená napraviť prietoky krvi v žalúdku a hlavne žalúdočnej sliznici. A tu sme pri fyzikálnych charakteristikách tela – prietokoch, prekrvení orgánu – cievny systém ľudského tela je v princípe sieť „potrubí“, v ktorých prúdi krv – transportér všetkého, čo bunky potrebujú. Ak orgán nie je dobre prekrvený, nemôže správne fungovať. Regulácia žalúdka – jeho prekrvenie – je riadené „ blúdivým nervom“ , latinsky „ vagus nervus“. Tento nerv je súčasťou autonómneho nervového systému, preto každý stres tela sa prejaví znížením prekrvenia celého žalúdka. Preto je logické, že  AJ eliminácia stresu je nevyhnutnou podmienkou uzdravenia žalúdka.

Správne prekrvenie orgánu je hlavnou podmienkou jeho normálnej činnosti, jeho schopnosti regenerácie aj detoxikácie.  To je podmienka, ktorá platí pre celé telo, pre každú bunku. Iba dostatočný prísun potrebných látok a pravidelný odsun bunkových produktov je zárukou správnej činnosti každej bunky.

S cieľom revitalizácie a regenerácie cievneho a lymfného systému tela  boli vyvinuté slovinské výrobky Planet zdravja (Planet of Health). Svojou podstatou sú revolučné a účinkami jedinečné. Plne rešpektujú prirodzenosť tela a efektívne podporujú regeneračné procesy v tele. Sú vyrobené iba z prírodných substancií a nemajú žiadne vedľajšie účinky.

Ak sa Vás týka tento zdravotný  problém a ste ochotní upraviť stravu a odbúrať svoj stres, máte možnosť  osobnej konzultácie .

KONTAKT

0918 986 932

info@planeta-zdravia.sk

Adresa:

Mostová 17, budova AMFORAS – vchod
z pravej strany
92701 Šaľa

Obchodné meno: Ing. Ľubica Melnikov
Sídlo: 925 83 Žihárec 700
IČO: 40 56 41 93
DIČ: 1030089907
IČ DPH: SK1030089907
zapísané na Obvodnom úrade v Galante,
pod č. ŽO-2003/01314-2
a č. OŽP-B/2007/06633-2(-3-4)

Orgány dozoru:
Inšpektorát SOI pre Nitriansky kraj
Staničná 9, P. O. BOX 49A,
950 50 Nitra 1

TU MI MÔŽETE NAPÍSAŤ

Odoslaním formulára súhlasíte so spracovaním osobných údajov.

Captcha
Ľubica Melnikov
Ľubica Melnikov